Login    |    Levende Agn    |      Åbningstider   |    Kurv

1-3 dages levering!

E-mærket  Webshop

Fri fragt over 499,-

1-3 dages levering   Fri fragt over 499,- E-Mærket

Knudebogen

FISKE KNUDER

Hvis man er nybegynder kan det være svært at finde ud af, hvilke knuder man skal bruge til hvilken type fiskeri. Så her har vi samlet lidt information om de vigtigste knuder, og fiske rigs.

Fiskeknuder kan hentes her og printes ud

Trilene Knuden
Den klassiske knude når du bruger monofilline/nylon line. God ide, er at gøre linen våd før du binder knuden. Du kan nøjes med at køre linen rundt 3-4 gange.

Se den blive bundet her
https://www.animatedknots.com/trilene-knot

Fletline Knuden / Palomar knuden
Når du er gået fra at bruge en nylon line til en fletline, skal denne line bruges. Man risikere at miste udstyr hvis man bruger en forkert knude, da nylon linen er rund, og de flest fletliner er ovale.

Se den blive bundet her ( Vi anbefaler du køre linen flere gange rundt end bare en.)
https://www.animatedknots.com/palomar-knot

Rapala Knuden
Denne knude bruges til nylonliner og bruges de steder hvor du ikke har en springring at binde din line fast. Den giver lidt mere bevægelse

Se den blive bundet her
https://www.animatedknots.com/rapala-knot

Blodknuden
Blodknuden bruges til at svejse 2 liner at næsten samme tykkelse sammen( monofil til monofil eller flet til flet)

Se den blive bundet her
https://www.animatedknots.com/blood-knot

Flåd og krog

Hvis du skal ud og fange aborre eller skaller ved de danske søer, kan det være svært at finde ud af hvordan man skal bruge prop og krog så her er en lille tegning til hjælp.

 

Fiskeri med Bombarda flåd

Bombarda fiskeriet er utrolig populært og det er da også til at forstå, da du kan komme til at fiske med det mindre endegrej. Bombarda flådet findes i 3 modeller, Sinking, Intermidiate og Floating. Floating flyder som en klassisk prop, Sinking, hiver dit endegrej hurtigt ned til bunden, og intermediate er langsomt synkende.

Det kan godt være svært at komme igang med denne type fiskeri da man skal være påpasselig når man kaster, så man ikke får lavet knuder på forfanget eller sig selv. Så lange bløde kast er vejen frem,

Her har vi en lille tegning af et klassisk bombarda rig.