Login    |    Levende Agn    |      Åbningstider   |    Kurv

1-3 dages levering!

E-mærket  Webshop

Fri fragt over 499,-

1-3 dages levering   Fri fragt over 499,- E-Mærket

Pirkestænger

Pirkestænger

Du ser næsten altid en pirkestang på en båd. Stangen er kort (6-7 fod) og meget kraftig (20-30 lbs), som regel er den helt stiv, da du skal kunne hive tunge fisk op fra dybet uden at stangspidsen rammer siden af båden.

Hvordan fisker jeg?

Det klassiske lystfiskeri efter torsk og fladfisk er ligetil. Du har en fiskestang og et fiskehjul. typisk et multihjul, som har en bedre bremse og mere fiskeline kapacitet. Du binder et silde, makrel eller torske forfang på din fiskeline og smider en pirk under forfanget. Når båden så rammer en torske bule sender du pirken ned i dybet og begynder at bevæge din stang op og ned.

Endegrej

Hvis man er ude efter torsk, makreller og sild vil man typisk bruge nogle forfang på sin line da man får flere kroge på linen og lidt mere bevægelse og farver. Typisk fanger man lige så mange fisk på sit forfang som på sin pirk. Der er mange synspunkter angående pirke. I princippet er en pirk bare et stykke aflangt metal med en fiskekrog. Pirke findes som regel fra 40 gram og helt op til 500 gram. Pirkens vægt vælges ud fra hvor du skal fiske, men de fleste steder i de danske farvande, såsom Øresund, vælger man en pirk på 100-200 gram i de varme måneder og når det blæsende efterår og vinter kaster båden rundt skal du bruge de store 300-500 grams pirke så pirken går til bunds og ikke bliver taget af strømmen.

Hvis du skal fange de lækre fladfisk, så er der typisk 2 måder at fiske dem på. Enten bruger du et færdigt rig, med plastik forfang, tykke kroge og et lod i bunden. ellers køber du et forfang uden lod og bruger en pirk fra 60-150 gram. I begge tilfælde skal du bruge levende agn som børsteorm, regnorm, skalrejer eller silde stykker, eller de kunstige børste orm fra Gulp.

Vi har pirkestænger fra Penn, Shimano, Abu Garcia, Kinetic, Fladen og Westin.