Login    |    Levende Agn    |      Åbningstider   |    Kurv

1-3 dages levering!

E-mærket  Webshop

Fri fragt over 499,-

1-3 dages levering   Fri fragt over 499,- E-Mærket

Fluestænger

Fluestænger

Det vigtigste valg når du skal begynde på at fluefiske, hvad for en fluestang skal jeg vælge.

Klasse
Klassen på fluestangen skal vælges ud fra hvor du skal fiske. Klasse 6-7 bruges typisk ved åer, søer og put and takes til gedde og ørred fiskeri, og en klasse 8-9 er en god allround klasse til både sø og kystfiskeri. Hvis du skal ud efter store fisk skal du op i direkte kyststænger som er klasse 10-13. Typisk skal du vælge din fluestang, fluehjul og flue line i sammen klasse.

Længde
Længden på din fluestang er meget lige med en klassisk fiskestang. Fluestangen er i fod, og som en regel vil man sige at 6-7 fod er til søen og put and take, 8-9 er god allround til sø, put and take og kysten og over 10 fod er til kysten så du får længere kast.

Aktion
En fluestang har typisk en progressiv aktion, det vil sige når du overføre energy i stangen når du bevæger den, afgiver stangen energi når du kaster med den. Du vil typisk se at en progressiv fluestang enten er langsom eller hurtig. Den langsomme stang vælger du til søen og put and take hvor du ikke skal kaste lang men skal kaste mere præcist, og den hurtige kaster længere men ikke så præcist. Der findes ikke nogen måleenhed for aktionen, det er mere en føling når man står og kaster med fluestangen.

Se en oversigt over vores øvrige fiskestænger her.

Viser alle 3 resultater