Login    |    Levende Agn    |      Åbningstider   |    Kurv

1-3 dages levering!

E-mærket  Webshop

Fri fragt over 499,-

1-3 dages levering   Fri fragt over 499,- E-Mærket

Spinnestænger

Spinnestænger

Skal du ud og have ny fiskestang, så er der altid mange overvejelser. Vi har et stort sortiment til dig der skal have en spinnestang, enten til kysten eller til søen. Vi har fiskestænger i alle prislejer og kvaliteter så du kan finde den fiskestang som passer til dig. Du kan altid ringe til os på tlf: 45871136 hvis du har nogle spørgsmål

Fiskestænger
Vi ved allesammen hvad fiskestænger er, men ved du hvad forskellen er på en fiskestang til søen og kystfiskeri, og hvilken en fiskestang du skal bruge hvis du gerne vil begge dele?

Hvad skal jeg vælge?
Det ved vi heldigvis, og det kan siges meget simpelt. Hvis du skal til små søer (kunne godt være put and take), hvor du ikke skal kaste så lang, så vælger du en kort fiskestang, 6-7 fod, og hvis du kun skal på kysten vælger du en spinnestang på 10-11-12 fod. Hvis du vil have en fiskestang til både sø og kyst så er det 8-9 fods. Det er da simpelt, men så er der jo kaste vægten. Altså hvor tungt det du binder på fiskelinen kan være, før du vil overbelaste fiskestangen.
Typisk hvis du skal på søen efter gedder og aborre bruge du spinnere og jigs som vejer mellem 8-12 gram, og til fiskeri på kysten efter ørred, makrel og hornfisk vælger du et blink eller bombarda som vejer mellem 20-30 gram alt efter vindforholdene.

Hvis du bruger et multihjul eller jerkbait hjul skal du vælge en triggerstang. Triggerstangen har normalt en højere kastevægt da man bruge store jigs til fiskeri på søen efter store gedder.

Endegrej?
Som udgangspunkt så har du lettere endegrej på kortere fiskestænger og tungere jo længere fiskstangen bliver. Det hænger sammen med din kaste længde, lette spinnere og jigs til de korte fiskestænger kun til sø, og de tungere blink til kysten.

Forskellen på en dyr og billig fiskestang.
Men hvad skal du så vælge, og hvad får jeg ved at købe en dyr fiskestang i forhold til en billig fiskestang. Hvis du er nybegynder så begynd med noget billigt så du kan få føling med fisketeknikken og når du så bliver mere erfaren, kan du opgradere til en fiskestang der passer dig bedre. Om den skal være lang eller kort, have en blød kurve eller en stiv kurve. De dyre spinnestænger er selvfølgelig bedre, ikke at du fanger flere fisk, men at de er mere behagelig at have i hånden hele dagen, da de typisk er lettere på grund af bedre materialer, og du vil som regel og have en bedre føling hvis du får en fisk på krogen.

Viser 1–24 af 73 resultater